DUURZAAM &
BIOPHILIC DESIGN.

Studio PLAMEN VAN DIJK gaat voor een wereld waarin mensen
bewust en gezond wonen en werken.

Duurzame interieur ontwerpen.

De studio is gedreven om met duurzame interieurontwerpen écht een bijdrage te leveren aan het verkleinen van onze ecologische footprint. Duurzaamheid gaat niet alleen over verantwoorde of afbreekbare materialen, ook producten en materialen die heel lang meegaan vallen hieronder.

Plamen van Dijk houdt van stoere, natuurlijke en pure materialen. FSC gekeurde houtsoorten, metalen, glas, wol, katoen, jute, vilt, leer, hennep, bamboe en ook samengestelde materialen zoals eco gietvloeren van biopolymeren.
Graag gebruiken we waar het kan materialen zoals bijvoorbeeld circulair beton, gerecycled glas en metaal. Zo blazen we deze materialen nieuw leven in. Tegenwoordig worden steeds meer boeiende materialen toegepast. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van mycelium voor isolatie en akoestiek, leempleisters met algenpigmenten, plaatmateriaal van hennep en leem of van landbouwreststromen.

Recycling.

De interieurstudio werkt zoveel mogelijk met gecertificeerde leveranciers van duurzame producten en materialen.
Veel van deze producten zoals los meubilair kunnen na gebruik weer worden gerecycled.
Ieder project dat we realiseren krijgt hierdoor een zo klein mogelijke footprint met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot.
Mede hierdoor stijgt het energielabel van kantoren en woningen en daarmee ook de waarde van het object.

Lokale leveranciers.

Daarnaast werkt Studio PLAMEN VAN DIJK graag samen met de lokale leveranciers en ondernemers van het te realiseren project. Tijdwinst, korte lijnen, minder verkeer, minder vervuiling en uiteindelijk ook sneller schakelen leveren op meerdere punten winst op.

Biophilic Design.

Biophilic design is een concept dat binnen de bouwsector wordt gebruikt. Een biofilisch ontwerp  versterkt het contact tussen mens en natuur door elementen van de natuur te verwerken in de leefomgeving.
Onderzoek toont aan dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en vermindering van stress. Het bevordert vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen mensen.

Studio PLAMEN VAN DIJK past biophilic design graag toe in de projecten.
De voor de hand liggende toepassing van biophilic design voor binnenruimtes is de toevoeging van planten, maar dat is nog maar het begin. Het gebruik van natuurlijke vormen, patronen en processen is net zo krachtig. Ook de aanwezigheid van licht, lucht en water werken bevorderend.

Uw leefomgeving verduurzamen? De studio denkt graag met u mee