DUURZAAM &
BIOPHILIC DESIGN

Het ontwerpuitgangspunt is het welzijn van de gebruiker.
Plamen van Dijk Design Studio ontwerpt met passie voor duurzaamheid, circulariteit en innovatie.
design-studio-sustainable-goals

Verantwoord ontwerp

De studio is gedreven om met duurzame ontwerpen écht een bijdrage te leveren aan het verkleinen van onze ecologische footprint. Duurzaamheid gaat o.a. over verantwoorde en afbreek-/herbruikbare materialen en ook over producten en materialen die een leven lang meegaan.

Plamen van Dijk houdt van natuurlijke en pure materialen.
Graag gebruikt hij waar het kan materialen die gerecycled of geupcycled zijn of hiervoor geschikt zijn door hun samenstelling.
Zo dragen we samen met jou bij aan een duurzamere planeet en blazen we veel van deze materialen een nieuw leven in.

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

Tijd om te recyclen

De interieurstudio werkt zoveel mogelijk met gecertificeerde leveranciers van duurzame producten en materialen.
Veel van deze producten zoals los meubilair kunnen na gebruik weer worden gerecycled of geupcycled.
We gebruiken collectieve expertise en richten ons op het bereiken van een zo klein mogelijke footprint met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot.

Lokale partijen

De studio werkt graag zoveel mogelijk samen met partijen in de buurt van de project locatie. Tijdwinst, korte lijnen, minder verkeer, minder vervuiling en uiteindelijk ook sneller schakelen leveren op meerdere punten winst op.

picture of circular-economy
bird view of forest about conservation-of-forests

Biophilic Design

Biophilic design is een concept dat binnen de bouw- en interieursector wordt gebruikt. Een biofilisch ontwerp versterkt het contact tussen mens en natuur door elementen van de natuur te verwerken in de leefomgeving.
Onderzoek toont aan dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en vermindering van stress. Het bevordert vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen mensen.

We streven ernaar om biophilic design toe te passen in onze projecten.
De voor de hand liggende toepassing van biophilic design voor binnenruimtes is de toevoeging van planten, maar dat is nog maar het begin. Het gebruik van natuurlijke vormen, patronen en processen is net zo krachtig. Ook de aanwezigheid van licht, lucht en water werken bevorderend.

Jouw leefomgeving verduurzamen? De studio denkt graag met je mee