OVER PLAMEN

Portret Plamen van Dijk-interieurarchitect

Interieurarchitect Plamen heeft meer dan 20 jaar ervaring met het creëren van functionele en duurzame interieurs, waarbij de focus ligt op gebruiksgemak, kwaliteit en de gewenste identiteit van de opdrachtgever.
In zijn interieurontwerpen zoekt hij altijd naar de perfecte balans. De ontwerpen zijn tijdloos, af en toe met een knipoog. Inspiratie haalt Plamen uit de natuur, architectuur, kunst, doordachte productontwerpen en reizen.

Plamen staat volop in zijn kracht als hij kan meedenken en adviseren bij uitdagende interieurvraagstukken en ontwerppuzzels. Relaties maken in het ontwerp tussen ruimte en gebruik, binnen en buiten, routing en zichtlijnen, materiaal en sfeer zijn bij uitstek zijn expertise.

‘Ik geloof dat een goed ontwerp start met het welzijn van de gebruiker, betekenisvolle ruimtes creëren die het puur functionele overstijgen.’

In een notendop

Als kind viel Plamen op doordat hij creatief was en lekker kon tekenen. Op de middelbare school won hij op 15 jarige leeftijd de eerste prijs tijdens een interscolaire.

Tijdens zijn studie Architectonische Vormgeving met de richtingen architectuur, interieur en meubelontwerp aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag maakte Plamen naast interieurontwerpen regelmatig maatwerkmeubels, muurschilderingen en logo’s voor particulieren, bedrijven en horecaondernemingen.

Plamen van Dijk aan het knutselen als kind
Binnenhuisarchitect Amersfoort, Amsterdam, Utrecht

Na zijn afstuderen in 1997 heeft hij enkele jaren praktische ervaring opgedaan als zelfstandige interieur- en meubelbouwer met zelfontworpen meubels onder de naam studio Plamen van Dijk. Daarna werkte hij jarenlang als interieurarchitect bij toonaangevende architecten- en ontwerpbureaus.

Eind 2009 richtte Plamen van Dijk het ontwerpbureau LTD STUDIO B.V. op (Listen. Think. Design.) met grotendeels de focus op zakelijke interieurs.
Begin 2023 is de studionaam veranderd in Plamen van Dijk – Design Studio. Onder deze naam zullen naast interieurontwerpen voor de woon- en werkomgeving ook hospitality interieurs en productontwerpen gecreëerd worden.