WERKWIJZE PARTICULIER

Onze werkwijze voor particuliere interieurprojecten.

Kennismaking en vertrekpunten.

In een eerste kennismaking inventariseert binnenhuisarchitect Plamen van Dijk samen met de u de mogelijkheden en wensen voor het interieurproject. Afhankelijk van uw wensen kunnen we aangeven wat de studio voor u kan betekenen.

Programma van wensen.

Samen stellen we een 'programma van eisen en wensen' (PVE) op. Vervolgens bespreken we van welke specialismen u gebruik wenst te maken en kan er een indicatie worden geven van de kosten. Ook de omvang van het project, alsmede de complexiteit van het object of de plannen hebben hier invloed op.

Indelingsplan.

Een efficiënt indelingsplan van uw interieur is de basis van een goed interieurontwerp. In dit ontwerp spelen zaken zoals de gewenste functie, verhoudingen, routing, licht, sfeer en akoestiek een belangrijke rol.

De studio werkt in de schetsontwerpfase 2 à 3 varianten uit in plattegrond.
Na bespreking hiervan wordt de meest ideale indeling verder uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp en ook vertaald naar een 3D tekening. Eventuele bestaande en nieuwe meubels worden geselecteerd en de gewenste materialen worden verzameld voor het moodboard.

Definitief ontwerp.

Als de juiste sfeer is gevonden en het voorlopig ontwerp goedgekeurd is, wordt het ontwerp naar een definitief niveau getild. De laatste hand wordt gelegd aan de uitwerking van alle onderdelen in combinatie met prijsvorming en een planning.

De werktekeningen worden gemaakt in lagen, wat betekent dat alle onderdelen die aan bod komen op een aparte tekening worden uitgewerkt. Beginnend bij het vloerplan, wandenplan, meubelplan naar een plafond- en verlichtingsplan, eventueel elektra en ook een kleuren- en materialenstaat.
Met deze goede tekeningen kan een aannemer of andere toeleverancier op een goede en duidelijke manier haar specialiteit aanbieden en realiseren.

Realisatie.

Studio Plamen van Dijk helpt bij het opstellen van het taakstellend budget en bewaakt deze. De studio heeft een groot netwerk van toeleveranciers en selecteert de juiste aanbieders voor het traject. Ook helpen we met de selectie en gunning.

Met ons als aanspreekpunt bent u betrokken bij de voortgang en wordt u ontzorgd tijdens de realisatie.

Ook als projectmanager zorgt de studio ervoor dat het ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd wordt dankzij onze technische ervaring en achtergrond. Het project wordt door ons begeleid en aangestuurd gedurende het gehele proces en wij bewaken de planning, kosten en kwaliteit.

Vrijblijvend kennismaken? Neem contact op