Opdrachtgever

Gemeente Purmerend

Plaats

Purmerend

Omvang project

8.000 m²

Projecttype

Herinrichting compleet stadhuis

INTERIEURONTWERP STADHUIS

Net als vele andere gemeenten had de Gemeente Purmerend een taakstelling om te bezuinigen op haar huisvestingskosten. Het beperken van het aantal m² kantoorruimte is daar een logische stap in. Dit levert enerzijds beperkingen op, maar biedt anderzijds kansen om de organisatie en haar huisvesting anders te organiseren, te moderniseren en toekomstbestendig te maken.

De nieuwe werkomgeving bestaat uit verschillende zones, van open naar besloten, waarbij nadrukkelijk is gekeken naar natuurlijk gebruik en gedrag.

Voorheen bestond de centrale hal uit een infobalie, wachtruimtes en servicebalies. We hebben een Netwerkcafé toegevoegd. Te gebruiken door de medewerkers, hun klanten en gasten en alle bezoekers van het gemeentehuis. Het verlagen van de barrières van hiërarchie.

People’s business, open en transparant, persoonlijk en direct. Dit verbond de medewerkers in een extra laag, om samen te werken aan vraagstukken en zaken van hun werkveld en verbinding te maken met de mensen die het aangaan. Het interieurontwerp geeft een gevoel van een gastvrije warmte, een mix van menselijkheid en veiligheid. Het humeur van mensen verlagen en betrokkenheid, begrip en bereidheid vergroten.

Ontwerpteam: Casper Schwarz en Plamen van Dijk  | Fotografie: Peter Baas