Opdrachtgever
Stec Groep
Plaats
Arnhem
Omvang project
900 m²
Projecttype

Interieurontwerp werkomgeving

Interieurontwerp
Stec Groep
Arnhem 

Interieurontwerp en realisatie huisvesting Stec Groep Arnhem. Stec Groep heeft marktexpertise over ruimtelijke ontwikkeling en is gevestigd in een prachtig rijksmonument aan het Willemsplein 5 in Arnhem.

Kantoorgebouw “De Nederlanden van 1845”, gebouwd in 1938-1939 naar ontwerp van architect W.M. DUDOK (1884-1974). Het gebouw heeft een zakelijke verschijningsvorm met invloeden van het Nieuwe Bouwen: een samenvoeging van twee gebogen bouwvolumes met horizontale reeksen vensters en een glazen trappenhuis. Na de dood van Berlage werd Dudok de belangrijkste architect van “De Nederlanden van 1845”. Hij ontwierp voor deze verzekeringsmaatschappij kantoren te Arnhem (1938-1939), Amsterdam (1938-1939, niet uitgevoerd), Rotterdam (1949-1952) en Den Haag (1951-1953, verbouwing).

In overleg en samenwerking met Rijksmonumentendienst werden alle oorspronkelijke details van dit markante gebouw gerestaureerd. Zo werden bijvoorbeeld de gewalste stalen buitenkozijnen vernieuwd. De originele glazen bouwstenen in de achtergevel komen terug door toepassing in de nieuwe ontvangstruimte. De nieuwe wanden hebben qua lijnenspel een relatie met de kozijnen in de buitengevel.
Voor de nieuwe luchtbehandeling is deels gebruik gemaakt van de oorspronkelijke luchtkanalen en sparingen in de bestaande wanden.
Voor het losse meubilair is gekozen voor stoelen van Gispen en Artifort.

Projectmanagement: DZAP | Interieurarchitect: Plamen van Dijk