WERKWIJZE ONTWERP
& REALISATIE

 

De design studio houdt van een duidelijke manier van werken,
gelijk aan het begin heldere afspraken maken.
Hierdoor is er een strakke regie en zijn er korte lijnen voor de opdrachtgever.
test-fit - indelingsplan kantoorinrichting

Kennismaking en vertrekpunten

Ontwerpen betekent voor interieurarchitect Plamen van Dijk allereerst heel goed luisteren en vragen stellen. “Wat is echt belangrijk? Welke visie, wensen en ambities zijn er? Wat zijn de kaders van de beschikbare ruimte? Wat is de verwachte planning en het beschikbaar gestelde budget?”

De eerste kennismaking is informatief en vrijblijvend en vindt bij voorkeur op de locatie plaats. Indien beschikbaar ontvangt de studio alvast de (digitale) bouwtekeningen.

Programma van wensen

Samen stellen we een ‘programma van eisen en wensen’ (PVE) op. Vervolgens bespreken we van welke specialismen je gebruik wenst te maken en kan er een indicatie worden geven van de ontwerpkosten. Ook de omvang van het project, alsmede de complexiteit hebben hier invloed op.

Offerte en planning

Plamen van Dijk design studio werkt vanuit een totaalconcept voor het hele project.
Aan de hand van het gesprek wordt een offerte en globale planning gemaakt voor het totale ontwerptraject.
Het hele ontwerptraject noemen we de Designfase, de realisatiefase noemen we de Buildfase.

vogelvlucht transparante 3d impressie interieurontwerp werkverdieping van rondlopend kantoor
vogelvlucht 3d impressie interieurontwerp showroom

Voorlopig ontwerp

Na goedkeuring start de studio met de ontwerptekeningen zoals plattegronden, ondersteund door aanzichten en 3D impressies.
Na het voorlopig ontwerp volgt een controle op de indelingsplannen. Is het ontwerp realistisch en haalbaar binnen tijd en budget? Is alles compleet en naar wens?
In deze fase wordt ook alvast het bouwteam samengesteld. Samen met de projectmanager worden de benodigde partijen geselecteerd zoals een aannemer, een E- en W-installateur, een wandenbouwer, een interieurbouwer en meubelleveranciers.

Definitief ontwerp

Na goedkeuring op de voorlopige ontwerpfase (VO) wordt het ontwerp met eventuele wijzigingen definitief (DO) gemaakt. Dit wordt tevens het uitgangspunt voor aanvragen van de offertes en het opstellen van een definitieve begroting.
Maatwerktekeningen met een materiaalstaat worden uitgewerkt en het ontwerp is klaar voor uitvoering.

vogelvlucht 3d impressie interieurontwerp werkverdieping kantoor
vogelvlucht 3d impressie interieurontwerp industrieel kantoor

Projectbegeleiding

Tijdens de Designfase start de studio met de planning en coördinatie in samenspraak met toeleveranciers om de kwaliteit te waarborgen.

In aanvang van de Bouwfase wordt de planning eventueel aangescherpt, de gecontroleerde offertes van toeleveranciers in opdracht gegeven en de  werktekeningen nogmaals gecontroleerd.
De projectmanager begeleidt jou op de laatste voorbereidingen van de realisatie.
Strakke regie en een duidelijk aanspreekpunt voor jou als opdrachtgever.

Realisatie

Tijdens de realisatie zijn de projectmanager en de interieurarchitect voornamelijk het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en regelen alles wat met het project te maken heeft. De studio heeft een sterk netwerk van aannemers, projectmanagers en architecten. Zo kan de best passende expertise worden ingezet en bij voorkeur zoveel mogelijk met lokale partijen.

projectmanagement-realisatie-inhuizen van kantoorinrichting